Ali čisto podjetje prispeva k boljšemu delu?

čiščenje

Čistim poslovnim prostorom se namenja vse več pozornosti prav iz tega razloga – prispevajo namreč k boljšim delovnim rezultatom, saj ima čisto delovno okolje velik pomen. Ne gre samo za spodbujanje vaših zaposlenih in nagrade, če namreč delajo v umazanih prostorih kjer ni dovolj kisika, bo delo nazadovalo kljub vsem ostalih spodbujanjih. Kakšno pa je torej najosnovnejše čiščenje poslovnih prostorov?
Najučinkovitejše ga je vzdrževati z globinsko ščetko in z globinskih sesalnikom. Dodatki pa so tudi potrebni za čiščenje s trdimi tlaki, saj so najboljši za vodoobstojne talne obloge in čistost tekstilnih oblog. Potrebno je tudi redno čiščenje tal, kjer je pomembno da se očisti vsa umazanija in se tla na koncu tudi osuši. Za tla, ki so narejena iz gume ali keramike, pa je najbolj priporočljivo uporabljati brisalo za brisanje tal, poleg suho sesalnega sesalnika. Za čista tla brez lis in ostalih madežev, ki pogosto nastajajo zaradi vode ob čiščenju, pa je najboljša uporaba čistil za nego in ohranjanja leska, lahko pa za keramiko uporabite tudi alkoholni učinek. Primeren pripomoček, ki ga za čiščenje poslovnih prostorov potrebujete, pa je voziček za čiščenje, opremljen z vedri ter krpami za pomivanje in brisanje površin.
Čiščenje naj bo torej opravljeno na sistematičen način, in mu je potrebno dosledno slediti, saj je le to pogoj za temeljito čiščenje poslovnih prostorov. Lahko pride tudi do težav strojnega čiščenja, če ste lastnik večjih prodajalen in v teh primerih je potrebno uporabiti sistem brisanja in pomivanja z krpami ter vedri – na koncu pa še nujno sušenje tal, saj lahko to predstavlja nevarnost za mimoidoče. Ne pozabite si torej narediti dobrega plana čiščenja, s čimer omogočamo nadzor nad delom in čiščenje, ki ga ni potrebno znova opravljati. Ne pozabite torej na čiste poslovne prostore – s tem ne zagotavljate samo učinkovitejšega dela, ampak tudi varnejše in prijetnejše vsakodnevno udeleževanje službenega mesta.